لواشک خوراکی یا همون تنقلات موردعلاقه کودکان از ترکیب میوه های تابستونی نظیر آلو ، زردآلو ، سیب ، اذغال اخته ، زرشک ، کیوی ، تمشک و انار درست شده که سرشار از فیبرمی باشد که در هضم آسان غذا بسیار موثر می باشد . بهترین انواع آن باید از رنگ های طبیعی ساخته شده باشد و ضخامت آن بیشتر از 5 میلی متر نباید باشد . لواشک در واقع نوعی عصاره تغلیظ و خشک‌ شده میوه‌جات است که در باره انواع آن و طرز تهیه آنها در این مقاله صحبت خواهیم کرد

انواع لواشک

میوه های گلابی، آلو، زرد آلو، انجیر، هلو، تمشک، زرشک، گوجه سبز، سیب، شاه توت، توت فرنگی، لیمو، زغال اخته و انار و چند میوه دیگر از میوه های محبوب برای تهیه لواشک هستند.  در ادامه به انواع لواشک و طرز تهیه شان می پردازیم

طرز تهیه انواع لواشک

طرز تهیه لواشک زرشک

زرشک را پس از پاک کردن به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کرده و با همان آب روی حرارت قرار داده تا بجوشد. توجه کنیم که مقدار آب باید کم باشد.

پس از چندین جوش آن را از روی حرارت برداشته و داخل مخلوط کن ریخته تا مخلوط شود. سپس کف سینی نازک بکشید و آن را چرب کنید و لواشک را کف ظرف پهن کرده و سینی را در معرض نور آفتاب قرار داده تا لواشک خشک شود . طرز تهیه لواشک با زرشک خشک به همین گونه با این تفاوت که زرشک باید حتما خشک باشد.

انواع لواشک,لواشک زرشک,انواع لواشک و طرز تهیه شان

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک زرشک,

 

لواشک توت فرنگی

توت فرنگی و شکر را در یک مخلوط کن ریخته تا پوره  به صورت یک دست حاصل شود. مخلوط را از یک صافی ریز رد کرده و در یک روغن دان بزرگ بریزید. بگذارید پوره به جوش بیاید سپس شعله را کم کرده تا ۴۵ تا یک ساعت آهسته غل بزند و گاهی هم بزنید.

باز هم بزنید تا مخلوط به حجم ۱ و ۱/۴ فنجان برسد. باید آن قدر غلیظ شده باشد که روی خودش تا بخورد. فر را با دمای ۲۰۰درجه فارنهایت داغ کنید و کف یک سینی فر را با کاغد روغنی نچسب بپوشانید. پوره داغ را روی کاغذ بریزید و با یک کاردک آن را به صورت یک دست و یک لایه پهن کنیو تا به شکل یک مستطیل ۳۱ در ۲۵ سانتی متر در بیاید . پوره را ۲تا ۳ ساعت در فر بگذارید تا خشک شود و کمی چسبناک شود اما به انگشت نچسبد.

 

انواع لواشک,لواشک توت فرنگی,لواشک خوشمزه,انواع لواشک و طرز تهیه شان

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک توت فرنگی,

لواشک لیمو ترش با تمشک

فر را بگذارید در دمای ۱۷۰ درجه فارنهایت گرم شود . تمشک ها، تراشه های پوست لیمو و آب لیمو را داخل مولینکس یا بلندر بریزید و آن ها را  مخلوط کنید تا یکنواخت شوند . اگر از تخم و دانه میوه خوشتان نمی آید این مخلوط را چند بار از صافی بگذارید روی سینی فر کاغذ پوستی پهن کنید . پوره حاصل را روی کاغذ بریزید. این سینی را داخل فر بگذارید و حدود ۶ ساعت بپزید تا دیگر خیس نباشد. سپس از فر بیرون آورده و نصف کنید. طرز تهیه سس لواشک نیز به دلخواه است.

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک لیمو ترش,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک لیمو ترش,

 

لواشک کیوی

برای تهیه این نوع لواشک باید کیوی ها را پوست گرفته و خرد کنیم سپس کیوی های خرد شده را داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا پوره شوند سپس پوره کیوی را کف سینی آلومینیومی بریزید و زیر نور آفتاب یا جلوی بخاری قرار دهید تا لواشک خشک شود.

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک کیوی,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک کیوی,

لواشک گوجه سبز

گوجه سبز یکی از میوه های تابستانی است که مزه فوق العاده ای دارد. و درست کردن لواشسک آن هم جذابیت خودش را دارد.

مواد لازم برای این لواشک عبارتند از:

  1. گوجه سبز کال و رسیده :3 کیلو
  2. زرشک:یک پیمانه
  3. آب :یک لیوان
  4. نمک :یک قاشق چایخوری پر

گوجه سبز ها را پس از شستن و تمیز کردن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید و یک لیوان آب را به همراه زرشک به گوجه ها اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوجه سبزها به جوش بیایند.

بعد از جوشیدن گوجه سبزها ، حرارت را کم کنید و با قاشق آن را هم بزنید تا ته نگیرند.دیگر در قابلمه را نگذارید و بگذارید تا گوجه سبزها به آرامی بپزند و له شوند.

وقتی گوجه ها کاملا له شدند آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا در دمای اتاق خنک شوند.

بعد از خنک شدن گوجه سبزها ، آنها را از صافی رد کنید و با دست خوب فشار دهید تا عصاره آن کشیده شود.

در این مرحله به عصاره گوجه های صاف شده نمک اضافه کنید و هم بزنید.

داخل سینی مورد نظرتان را با پلاستیک بپوشانید و گوجه ها را روی آن به صورت یکدست با قطر5 سانتی متر پهن کنید و بگذارید ریز نور آفتاب تا کاملا خشک شود و بعد آن را به اندازه های دلخواه برش بزنید.

ضمنا زمان پخت این لواشک 30 دقیقه است.

 

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک گوجه سبز,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک گوجه سبز,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک گوجه سبز,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک گوجه سبز,

 

لواشک شاه توت

ابتدا شاه توت ها رو با مقداری آب نمک لیمو پخته سپس روی یک ظرف پلاستیک پهن کرده و یه لایه نازک روش ریخته بعد از اون هم به مدت 2 روز در آفتاب گذاشته تا خشک شود.

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک تمشک,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک تمشک,

لواشک هلو

ابتدا هلو ها را شسته و خرد کرده و به همراه مقداری شکر داخل مخلوط کن ریخته تا به صورت پوره حاصل شود. سپس پوره را روی سینی مورد نظر ریخته و در سینی پخش کرده تا ضخامتی حدود 3 سانتی متر داشته باشد. می‌توانید این لواشک را با دستگاه خشک‌کن، فر یا در آفتاب خشک کنید.

نکته

دلیل افزودن شکر این است که اگر هلویی نرسیده و کال باشد، طعم ترش آن گرفته شود. چون عملیات خشک کردن طعم هارا تشدید میکند. پس اندکی شکر اضافه کرده تا از ترش شدن لواشک جل.گیری شود. ضمنا میزان شکر بسته به طبع و سلیقه شما می تواند متفاوت باشد.

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک هلو,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک هلو,

لواشک آلو

ابتدا آلو ها را شسته و در یک قابلمه بر روی حرارت قرار داده تا آلو ها بپزند. ئهنگام پخت اگر دوست داشتید به آنها نمک یا شکر بزنید. وقتی آلو ها پخته شدند انها را در صافی هایی که سوراخ های بزرگی دارند بریزید تا پوست و هسته آنها جدا شوند.

سپس آلو ها را در یک سینی که بر روی آن نایلکس قرار دارد ریخته و صاف میکنیم. سپس بر رویآنها یک دستمال تمیز و نازک قرار داده و آنها را با دستمال می پوشانیم.

البته نباید دستمال با آلوها تماس پیدا کند.

سپس سینی را مقابل نور خورشید کذاشته تا خشک شود. و اما بعد از خشک شدن دستمال را برداشته و می توانید یک نایلکس دیگر روی آن بکشید و فشار داده تا به روی لواشک بچسبد.

نکته

برای درست کردن این لواشک میتوانید از انواع آلوها و یا مخلوطی از چند نوع آلو استفاده کنید.

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک آلو,

انواع لواشک و طرز تهیه شان,لواشک آلو,

 


دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر