لواشک و آلوچه

لواشک یکی از خوشمزه ترین خوراکی های پرطرفدار است که طعم ترشی دارد و بسیار خوشمزه است.لواشک علاوه بر طعم بی نظیرش که باعث می شود کسی آن را رد نکند. فواید درمانی نیز دارد. ما در این مقاله می خواهیم با فواید و مضرات لواشک وآلوچه آشنا شویم.

خواص و فواید لواشک

  1. دارای انواع ویتامین و مواد مغذی
  2. جلوگیری از خستگی
  3. کمک به کاهش وزن (موثر در لاغری)
  4. رفع ناراحتی معده
  5. برطرف کردن یبوست
  6. پیشگیری از عفونت ادراری
  7. پاکسازی بدن
  8. بهبود سلامت پوست
  9. خاصیت ضد سرطان
  10. دفع و رفع سنگ کلیه
  11. کاهش تب
  12. کنترل اوره وکلسترول
  13. رفع بی خوابی

توضیحات خواص

1-دارای انواع ویتامین و مواد مغذی

ویتامین های A و B در لواشک ها موجود می باشند. لواشک یا میوه های خشک شده دارای مواد مغذی نیز هستند از جمله فیبر، مواد معدنی، فسفر، کلسیم، آهن.

2-جلوگیری از خستگی

لواشک ها با دارا بودن مواد غذایی فراوان و ویتامین ها باعث سلامتی شده و با خستگی و سایر مشکلات سلامتی مبارزه می کنند.

3-کمک به کاهش وزن (موثر در لاغری)

لواشک دارای فیبر است و این فیبر موجود باعث میشود که فرد برای مدتی طولانی احساس گرسنگی نکند. لواشک جایگزین مناسبتر برای شیرینی ها است و همچنین  با کاهش مصرف کربوهیدراتها و قندها به کاهش وزن کمک می کند. لواشک  به دلیل پایین بودن کالری، به عنوان یک میان وعده مناسب می باشد و مصرف آن سبب افزایش وزن نمی شود.

4-رفع ناراحتی معده

مصرف لواشک آلو سبب رفع ناراحتی معده می شود و نیز برای کم خونی مفید است.

5-برطرف کردن یبوست

لواشک آلو ضدباکتری و ضد ویروس بوده و همچنین ایجادکننده تحریکات در روده است و کار دستگاه گوارش را تنظیم می کند. در صورت دچار شدن به مشکل یبوست، با مصرف لواشک آلو یبوست درمان می شود.

6-پیشگیری از عفونت ادراری

مصرف لواشک زغال اخته سبب پیشگیری از عفونت های ادراری در خانم ها می شود.

7-پاکسیازی بدن

لواشک دارای فیبر طبیعی است. فیبر موجود در لواشک روند هضم را بهبود می بخشد و دستگاه گوارش را پاکسازی و از بیماری هایی مانند یبوست و سایر مشکلات مثانه جلوگیری می کند.

8-بهبود سلامت پوست

فیبر موجود در لواشک باعث دفع سموم از بدن شده و به همین خاطر برروی پوست اثر مثبت گذاشته و باعث سلامت پوست می شود.

9-خاصیت ضد سرطان

لواشک لیمو سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها باعث از بین بردن رادیکال های آزاد و نوسازی سلول های تخریب شده، می شوند و خاصیت ضد سرطانی دارند.

10-دفع و رفع سنگ کلیه

لواشک لیموعلاوه بر آنتی اکسیدان ، دارای خواص اسیدی و ضدعفونی کننده قوی است که برای دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری موثر می باشد.

11-کاهش تب

لواشک برای کاهش تب، کنترل فشارخون و ضربان قلب، تسکین درد های روماتیسمی و مفصلی  مناسب است. برای درمان موارد نامبرده شده لواشک زرشک مصرف نمایید.

12-کنترل اوره و کلسترول

لواشک انار جزو لواشک های ترش و خوشمزه است و مصرف آن برای کنترل اوره و کلسترول و دفع سموم و تعدیل مایعات بدن بسیار مفید است.

13-رفع بی خوابی

اگر دچار اختلالات خواب هستید و خواب منظمی ندارید، برای رفع بی خوابی خود مصرف مقداری لواشک زغال اخته می تواند کمک کننده باشد.

مضرات لواشک و آلوچه

  1. اسیدیته بالای آنها
  2. فرسایش سطح مینای دندان ها
  3. ترشح اسید معده
  4. افزایش وزن
  5. هضم بهتر و جذب بهتر غذا که موجب چاقی میشود

بزرگ ترین ضرر آلوچه یا میوه هایی که به لواشک تبدیل می شوند، اسیدیته بالای آنهاست. بچه ها معمولا عادت دارند لواشک یا آلوچه را کنار دهانشان بگذارند و آنها را به آرامی بمکند و چون اسیدیته این خوراکی ها بالاست، این کار باعث فرسایش سطح مینای دندان در درازمدت می شود. به همین دلیل، توصیه می شود که بعد از خوردن این خوراکی ها حتما کمی آب بنوشید.

خواص آلوچه

  1. محافظت از سلول های بدن
  2. سلامت معده و دستگاه گوارش
  3. جلوگیری از یبوست
  4. تقویت دستگاه ایمنی
  5. جلوگیری از کم خونی
  6. کمک به تقویت عضلات بدن
  7. دارای خاصیت ضد پیری
  8. کمک به کاهش وزن
  9. مراقبت از ریه ها
  10. درمان شب کوری
  11. پیشگیری از سنگ کلیه
  12. کمک به درمان نقرس
  13. جلوگیری از روماتیسم
  14. کاهش چربی و فشار خون
  15. جلوگیری از تصلب شرایین
  16. کمک به پیشگیری و درمان سرطان
  17. دارای خاصیت ضد میکروبی
  18. کمک به درمان اسیدی شدن خون
  19. کمک به درمان کبد چرب
  20. جلوگیری و درمان سرماخوردگی با مصرف آلوچه
  21. سلامت دهان و دندان
  22. کمک به سلامت مو
  23. کمک به درمان افسردگی و استرس
  24. گوجه سبز مفید برای زنان باردار

مضرات گوجه سبز

  • اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.گوجه سبز
  • گوجه سبز  دارای طبع سرد است به همین منظور بهتر است گوجه سبز را با نمک و گلپر مصرف کنید.
  • هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌ های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.
  • هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.
  • از نمک زیاد برای خوردن گوجه سبز استفاده نکنید.زیرا نمک زیاد برای سلامتی مضر است. به خصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب کنند.
  • بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معده‌ درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود.
  • ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان‌ها می‌شود.
  • زیاده روی در مصرف گوجه سبز به دلیل مقادیر بالای اسید سیتریک موجود در آن می تواند باعث نفخ معده شود.
  • کارشناسان توصیه می‌کنند اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن آلو و گوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که می‌تواند در بدن برخی افراد باعث ایجاد سنگ‌های متبلور در مجاری ادراری شود.
  • با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه می‌کنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماری‌ های زمینه‌ ای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.
  • همچنین کودکان از حدود سنین 3 سالگی به بعد می‌توانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتما باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها اطمینان داشته باشند.

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر